12 Mart 2015 Perşembe

FARMASİ BALIK YAĞI

NATURELIN OMEGA 3 BALIK YAĞI 



Balık Yağı Kullanımı

Balık yağı pek çok sağlık koşulunda, hastalıkların tedavisinde veya tedavi sürecine yardımcı olması amacıyla yaygın olarak kullanılan bir beslenme desteğidir. Başlıca kullanım alanı yüksek kolesterol seviyesini düşürmek içindir. Kolesterolün dengelenmesine bağlı olarak damarları korur ve kalp krizi, inme riskini azaltır. Ancak balık yağı dozajı bir uzman tarafından belirlenmelidir çünkü fazla tüketimi ters etkiye yol açarak bu tip hastalıkların görülme riskini yükseltebilir.

Beyin: Düzenli olarak balık yemenin beyin fonksiyonları üzerine olumlu etkisini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle balık yağı depresyon, psikoz, dikkat eksikliği, hiperkativite bozukluğu, Alzheimer ve beyni ilgilendiren diğer rahatsızlıklarda sık kullanılmaktadır. Bazı insanlar göz kuruluğu, glokom ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi ciddi görme sorunlarına neden olabilen göz rahatsızlıklarının tedavisinde balık yağı kullanmaktadır.



Balık Yağı Önerilen Bazı Rahatsızlıklar

Aşağıdaki sağlık sorunlarının tedavisinde zaman zaman balık yağı kullanılabilir ancak balık yağının bu hastalıkların tedavisine etkisi konusunda yeterli bilgi bulunmamaktadır.

  • Alerjiler (Özellikle çocuklarda görülen alerjiler)
  • Alzheimer Hastalığı (Hastalığın ilerleme hızının yavaşlatılması için)
  • Depresyon (Belirtilerin hafifletilmesi için)
  • Göz Kuruluğu (Keten tohumu yağıyla birlikte kullanıldığında)
  • Katarakt (Katarakt riskini düşürülmesi için)
  • Kronik Böbrek Hastalıkları (Diyaliz tedavisi görenlerde diyalizin olumsuz etkisini azaltmak için)

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder