20 Mayıs 2015 Çarşamba

VARİS TEDAVİSİNDE AT KESTANESİ


VARİS NEDİR?



VARİS HASTALIĞI; herkesin başına gelebilecek toplar damar genişlemesine yada şişmesine denir. 
VARİS HASTALIĞI; genelde bacaklarımızın diz altında kalan bölümlerinde görünür. Erkeklerde daha az görünen bu hastalık genelde bayanlarda görünür. Bayanlarda Daha fazla görünmesinin nedeni ise erkeklerin bacak kası yapısı ile bayanların bacak kası yapılarının farklı olmasıdır.

VARİS HASTALIĞI anlamak çok basittir. Bacakların alt kısımlarında kırmızı ince çizgiler görüyorsanız sizde artık varislisiniz denebilir. Varis yüzünden etek yada şort giyen bayanların görünümleri rahatsızlık verebilir. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir damar hastalığıdır.

AT KESTANESİ NEDİR?
Bilimsel adı Aesculus hippocastanum L. olan at kestanesi Hippocastanaceae familyasından bir ağaç türüdür. Ana vatanı Balkan yarımadasıdır. At kestanesi ağacı 20-30 mm kadar uzanan yuvarlak tepeli bir ağaçtır. Yetişmesi için bol ışıklı bir ortam olması gerekir. Yaz başında salkımlı beyaz çiçekler açar. Meyveleri 3-4 cm çapında olup dikenlidir.

At kestanesi faydaları 


Bir çok insanın ne işe yaradığını bilmediği at kestanesinin vücut için mucizevi faydaları var. Özellikle ayaklarda oluşan varisin giderilmesine çok etkilidir. Ayrıca at kestanesinin ağrı kesici ve hücre yenileme özelliği de var. Halk hekimliğinde at kestanesi geniş yer tutuyor. Bitkinin çiçeklerinden, tohumundan ve kabuklarından hazırlanan preparatlar çeşitli romatizma hastalıklarının tedavisinde, bronşitte, toplardamarların varis genişlemelerinde, safra kesesi hastalıklarında, sindirim sürecinin bozuklukları ve geç iyileşen yaralarda kullanılır. Bunun dışında at kestanesi gözaltı şişliğini giderir, hücre duvarlarını güçlendirir, cildi erken yaşlanmadan koruyor, iltihap giderici özelliklere sahiptir. Hemoroid tedavisi için kullanılan at kestanesi doğrandıktan sonra kaynatılır ve balla tatlandırılarak yemeklerden önce birer bardak içilir. Bir diğer yöntemde ise at kestanesi havanda dövülüp günde 3 defa birer çay kaşığı olarak yutulur. At kestanesinin kabuklarından yapılan ilaçlar ateş düşürücü olarak kullanılır. Öksürük kesici özelliğe sahiptir. Vücuda güç verir. At kestanesi meyvesinden yapılan krem cildi güzelleştirir, sivilceleri iyileştirir ve ağrı kesici olarak da kullanılır. Botox etkisi yapan birçok krem, vücut bakımı ürünü ve vücut sıkıştırıcılarda büzücü özelliğinden dolayı at kestanesi bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder