16 Mart 2015 Pazartesi

Hyaluronic Acid HA

Cilt Bakımında Hyaluronic Acid





Cilt dokusu kollajen protein lifler, elastin lifler ve polisakkarit yapılardan oluşur. Yaşlanma ve dış etmenlere bağlı olarak cilt doku elastikiyetini kaybeder.  Cilt dokusunda gevşemeler ortaya çıkar ayrıca cildin nem tutma kabiliyeti ve yoğunluğu azalır.

Hyaluronik asit, cildin nem dengesini koruyarak nemlendirici etkisi ile cilt sağlığının devamına yardımcı olur. Yaşlanmayla ortaya çıkan cilt dokunda ki gevşeme ve kırışıklıkların azaltılmasına destek sağlar. 

Hyaluronic Acid (HA) aslında vücutta doğal olarak bulunan bir madde.. En önemli özelliklerinden biri ise vücutta çok fazla nem tutması.Cildin en büyük nem deposu ve nem kaynağı hyaluron acid’dir. Bebek gibi cilt; . evet bebekler de hyaluronic acid mevcudu, yüzde yüzdür. İlerleyen yaşlarda, yani 25 yaşlardan sonra bu özellik azalır ve 30’lu yaşlarda hyaluronic acid üretimi yavaşlar. İlk kırışıklıklar belirginleşmeye başlar ve sonraki yaşlarda ise, hyaluronic acid üretimi iyice yavaşlar. Önce kırışıklıklar derinleşir, yüz ovalin de aşağıya  doğru düşmeler başlar.

Geçen her yılla birlikte vücutta seviyesi azalan maddelerden biri olan HA seviyesinin azalmasıyla cilt, nem tutma kabiliyetini yitiriyor ve kaçınılmaz olarak da vücudumuzdaki istenmeyen görüntü olan kırışıklıkları meydana getiriyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder