2 Mart 2015 Pazartesi

PARAPEN

KİMYASALLAR KOZMETİK VE BAKIM ÜRÜNLERİNDE NE KADAR ETKİN



Paraben nedir?
Bir çok kozmetik ve kişisel bakım ürününde kullanılan, düşük maliyetli, bakteri ve mantar üremesini engelleyen ve ürünlerin raf ömürlerini uzatan koruyuculara paraben diyoruz. 

Parabenler nerelerde kullanılır?
Parabenler ilaç ve yiyecek gibi ürünler dışında, kozmetikler (fondöten, pudra, far, maskara, makyaj temizleyiciler, ruj) ve kişisel bakım ürünlerinin (losyon ve kremler, diş macunu, şampuanlar, saç bakım malzemeleri, güneş yağları, cilt temizleyiciler, tonikler, deodoranlar) içinde var. 

Günlük hayatımızda bunlardan kaçı ile temas ediyoruz. Araştırmalar gösteriyor ki, bir yetişkin her gün yaklaşık 8 kozmetik ürününü kişisel temizliği ve bakımı için kullanıyor. Vücudumuzun yüzde 60'ını oluşturan, bu yüzden de en büyük organımız olarak tanımlanan cildimizin parabenlere ne kadar çok maruz kaldığını anlamamız için yeterli.

Parabenler cilt tarafından emilir mi?
Bir çok bilimsel çalışmada parabenlerin cilde nüfuz edebildiği ve emilebildiği, dolayısıyla bu kimyasalların insan cildinde, doku, kan ve idrarında tespit edilebildiği ispatlandı.  Parabenler hem zehirli hem de toksik özelliği taşırlar. Deride egzama gibi tahriş ve alerjik tepkimelere neden olurlar. Vücutta östrojen hormonunu taklit eden madde olarak da bilinmektedirler. Meme kanseri olan kadınlar baz alınarak yapılan bazı deneyler için onlardan  tümör  örnekleri alınıştır. Alınan tümör örneklerinde oldukça fazla miktarda paraben olduğu tespit edilmiştir.




Ürünleri Alırken arkasını okuyun… Bunları her gün kullanıyoruz.
1. Şampuan,
2. Saç kremi
3. Köpük
4. Sprey
5. Jöle
6. Vücut şampuanı
7. Sabun, traş sabunları- köpükleri
8. Temizleme losyonu,
9. Tonik,
10. Nemlendirici,
11. Gözaltı kremi,
12. Vücut losyonu,
13. Aseton,
14. Oje,
15. Güneşten koruyucu,
16. Allık,
17. Ruj, kalem, parlatıcı vs.
18. Rimel,
19. Parfüm, deodorantlar
20. El kremi...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder